Türkçe      English
5 MAYIS DÜNYA EL HİJYENİ GÜNÜ
5 MAYIS DÜNYA EL HİJYENİ GÜNÜ
5 MAYIS DÜNYA EL HİJYENİ GÜNÜ

Sepsisi Önlemek Elinizde

Sağlık hizmeti ile ilişkili infeksiyonlar ve hastane infeksiyonları hastanede yatış süresini, morbidite ve mortaliteyi artıran en önemli nedenlerden biridir. Sağlık çalışanlarının elleri mikroorganizmaların hastadan hastaya yayılmasında (çapraz bulaşta) önemli bir rol oynamaktadır.

"5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü" etkinliğinin amacı sağlık hizmetlerinde temiz ellerin önemini vurgulamak, el hijyeni konusunda sağlık çalışanlarının farkındalık düzeyini arttırmak ve bu yolla gelişebilecek hastane infeksiyonlarını engellemektir.

Sepsis infeksiyonun neden olduğu organ fonksiyon bozukluğudur ve uygun bir şekilde tedavi edilmediği takdirde ölümle sonuçlanabilen bir klinik tablodur. Günümüzde kalın bağırsak ve meme kanserine bağlı ölümlerin toplamından daha fazla ölüme yol açtığı bilinmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü bu yıl "Sağlık Hizmetlerinde Sepsisi Önlemek Elinizde" sloganıyla sağlık bakımı ile ilişkili sepsisin önlenmesini hedeflemektedir. Bu konuda farkındalık yaratmak adına #sepsis #handhygiene başlığı ile dünya çapında sosyal ağlarda paylaşımlar yapılmaktadır. Kurumlarınızda bu başlık ile çekilmiş fotoğraflarınızı paylaşmanız ve infeksiyon önleme heyecanınızı hiç kaybetmemeniz dileklerimizle...

Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği Yönetim Kurulu
www.hider.org.tr



Copyright © 2000-2011 •  hider.org.tr  •   Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği
Designed & Developed by