Resmi büyütmek için tıklayınız.

El Yıkamak Hayat Kurtarır

Dünya Sağlık Örgütü tarafından tüm sağlık çalışanlarına 5 Mayıs 2015 yaklaşırken “El Hijyeni” konusunda harekete geçmeleri için çağrı yapılmıştır.

5 Mayıs 2015 eylem çağrısına destek vermek için http://www.who.int/gpsc/5may/EN_PSP_GPSC1_5May_2015/en/ linkine tıklayarak konuyla ilgili daha geniş bilgiye ulaşabilirsiniz.

Kampanya konusunda Profesör Dider Pittet tarafından aşağıda yer alan teşekkür mesajı yayımlanmıştır:

“Hepimizin çok iyi bildiği gibi temiz eller hayat kurtarır. Tüm dünyada 5 Mayıs’a verilen enerji ve gösterilen bağlılık inanılmaz! Tüm dünyadaki sağlık çalışanları bu basit ancak hayat kurtaran eylemle her gün hastalarını sağlıklı tutmaya çalışmaktadırlar. Sosyal hareketimizle bu durum ortaya konmuştur. Güvenli sağlık – bakım sistemlerinin temel göstergesi olarak el hijyenini teşvik etmeye lütfen devam edin. Sizlere teşekkür ediyor ve sizler tarafından düzenlenen daha fazla 5 Mayıs aktivitesi görmek için sabırsızlıkla bekliyorum.”

DSÖ çağrısında Profesör Pittet’in dersine http://www.webbertraining.com/schedulep1.php?command=viewClass&ID=1265 web adresi yoluyla kayıt yaptırılabileceği bildirilmiştir.

Dünyaya “El Hijyeni Hayat Kurtarır”ı hatırlatmak için DSÖ’nün #safeHANDS board’ı önünde çekilen bir fotoğrafın web sayfasına gönderilebileceği ya da Twitter veya Instagram gibi sosyal medyada paylaşılabileceği belirtilmiştir.

DSÖ’nün düzenlediği ve şu ana kadar toplam 171 ülkeden 17.522 sağlık kurumunun katıldığı kampanyaya ise http://www.who.int/gpsc/5may/register/en/ adresinden kayıt olunabileceği bildirilmiştir.

Ülkemizde "5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü" münasebetiyle Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilciliği ve Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği tarafından 5 Mayıs 2015 Salı Günü, Saat 11:00'de Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü Kültür Merkezi Yeşil Salon'da bir etkinlik gerçekleştirilecektir. Katılımınızı bekleriz.

EL YIKAMAK HAYAT KURTARIR

Doç. Dr. Gül Ruhsar YILMAZ